Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Αίτηση απαλλαγής από το στρατό

Η ακόλουθη επιστολή είναι πραγματική και στάλθηκε στον Υπουργό Αμυνας τη δεκαετία του 1960 από κάτοικο της Θεσσαλίας που μάλλον η προοπτική να φορέσει το χακί του ήταν πολύ δυσάρεστη….


«Κύριε Υπουργέ Αμυνας,
Επιτρέψτε μου να σας εκθέσω το πρόβλημά μου και να σας ζητήσω να τακτοποιήσετε το θέμα μου.
Περιμένω να μου έρθει το χαρτί για να παρουσιαστώ στο Στρατό.
Είμαι 24 χρονών και έχω παντρευτεί μια χήρα 44 χρονών, η οποία έχει μια κόρη 25 χρονών την οποία παντρεύτηκε ο πατέρας μου.
Επομένως ο πατέρας μου, αφού παντρεύτηκε την κόρη μου είναι γαμπρός μου.
Επιπλέον η κόρη μου αφού είναι σύζυγος του πατέρα μου έγινε και μητριά μου.
Η γυναίκα μου και εγώ αποκτήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο ένα γιό. Κατά συνέπεια εκείνος είναι αδελφός της συζύγου του πατέρα μου και κουνιάδος του πατέρα μου.
Είναι όμως και θείος μου, αφού είναι αδελφός της μητριάς μου.
Αρα ο γιός μου είναι θείος μου. Η σύζυγος του πατέρα μου απέκτησε τα Χριστούγεννα ένα γιό, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αδελφός μου αφού είναι γιος του πατέρα μου και εγγονός μου αφού είναι γιος της κόρης της γυναίκας μου.
Τότε εγώ είμαι αδελφός του εγγονού μου και επειδή ο σύζυγος της μητέρας κάποιου είναι πατέρας του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα εγώ να είμαι πατέρας της κόρης της γυναίκας μου και αδελφός του γιού της.
Επομένως είμαι ο παππούς μου.
Δεδομένου αυτού, σας παρακαλώ να με απολλάξετε αφού ο Νόμος απαγορεύει πατέρας, γιος και εγγονός να υπηρετούν ταυτόχρονα στο Στρατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: